Programul de formare în pedagogie digitală EDIS PED, gratuit pentru cadre didactice din preuniversitar

În anul școlar 2024-2025, Universitatea din București desfășoară proiectul de pedagogie digitală „EDIS – PED: Ecosistem digital pentru învățare sustenabilă cu resurse și practici educaționale deschise”, în parteneriat cu CCD București, CCD Dâmbovița, CCD Prahova și Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța.

În cadrul proiectului EDIS PED:

  • Vor fi formate 3100 de cadre didactice în domeniul pedagogiei digitale (program de formare acreditat/ postuniversitar, urmat de activități de mentorat și de sprijin pentru o perioadă de cel puțin 3 luni după finalizarea formării)
  • Cadrele didactice participante vor crea resurse educaționale deschise, care vor fi publicate și care vor putea fi omologate la Ministerul Educației ca mijloace de învățământ.

Formarea va fi derulată de profesioniști în domeniul pedagogiei digitale de la Universitatea din București și de la instituțiile partenere în proiect.

Cadrele didactice din preuniversitar pot alege unul dintre cele două parcursuri de formare oferite în proiectul nostru EDIS PED:

  • un program de formare în pedagogie digitală postuniversitar oferit de Universitatea din București;
  • un program de formare în pedagogie digitală acreditat, cu aprox. 25 de credite, furnizat de Colegiul Pedagogic sau de o Casă a Corpului Didactic.

Ambele programe de formare sunt gratuite și similare în termeni de conținut, competențe formate, durată, evaluare. Se vor desfășura online, pe parcursul a 2-4 săptămâni, în sesiuni de 2-4 ore, într-un total de aproximativ 42 de ore sincron și 42 de ore asincron. Grupele vor fi formate în perioada noiembrie 2024 – mai 2025.

Se pot înscrie cadre didactice din învățământul preuniversitar de stat din România, de la toate nivelurile – educație timpurie, primar, gimnazial, liceal, postliceal.

Grupele de formare se vor constitui în funcție de disciplinele predate și/sau nivelul de învățământ la care predați. Se pot crea grupe la nivel de unitate școlară.

Găsiți mai jos link-ul pentru preînscrierea la programul de formare, urmând ca, după constituirea grupelor, să fiți contactați pentru completarea documentelor, precum și pentru informații suplimentare referitoare la activitatea de formare și opțiunile disponibile.

Suntem, ca de fiecare dată, alături de dumneavoastră în demersul de dezvoltare a competențelor în diferite domenii.
Pentru alte informații: olimpius.istrate@unibuc.ro

Preînscriere, în septembrie 2024: https://forms.gle/iSX5Yqd9bHHhNCiB7

 

Loading