Departamentul pentru Formarea Profesorilor a UB oferă cursuri online gratuite pentru profesori

Universitatea din București, prin Departamentul pentru Formarea Profesorilor din cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației oferă gratuit cadrelor didactice din învățământul preuniversitar cursul online intitulat „Proiectarea și desfășurarea activităților de învățare cu suport digital”.

Realizat după modelul platformelor MOOC (massive open online courses), cursul este dedicat dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, în concordanță cu misiunea Departamentului pentru Formarea Profesorilor și responsabilitatea socială asumată. Este deschis din iunie 2018, într-un format self-paced. Până în acest moment, peste 3500 de cadre didactice au parcurs acest curs.

Cursul „Proiectarea și desfășurarea activităților de învățare cu suport digital” abordează dintr-o perspectivă pedagogică instrumentele online și resursele în format digital care pot fi utilizate în cadrul orelor de curs. Oferă exemple și sugestii concrete, utile pentru designul situațiilor educative asociate parcurgerii curriculumului prescris de la orice disciplină, dar și teme de reflecție privind dinamizarea lecțiilor, creșterea motivației elevilor, încurajarea participării și interesului pentru cunoaștere.

Cursul este structurat în două părți – o fundamentare teoretică ce cuprinde elementele esențiale ale designului instruirii, însoțită de aplicații practice și exerciții colaborative care susțin și dezvoltă competențele de proiectare a activităților de învățare.

Cursul se finalizează cu un certificat în format digital, acordat în urma evaluării finale, care constă în elaborarea a două proiecte sintetice de activități de învățare cu suport digital.

Mai multe detalii legate de curs pot fi obținute de la conf. univ. dr. Olimpius Istrate, cadru didactic la Departamentul pentru Formarea Profesorilor, la adresa de mail olimpius.istrate@unibuc.ro, dar și pe pagina: https://iteach.ro/pg/cursuri/view/74796/.

Pentru înscriere, accesați secțiunea Cursuri din contul dvs. de pe platforma iTeach.ro/ suntProfesor.ro

 

Sursa: Universitatea din București  https://unibuc.ro/departamentul-pentru-formarea-profesorilor-a-ub-ofera-cursuri-online-gratuite-pentru-profesori/
Fotografie: fauxels, de la Pexels

Loading