Inteligența artificială poate crea filme scurte, narate și cu fundal muzical

Din ce în ce mai multe instrumente de inteligență artificială (IA) pot genera un video dintr-un text mai scurt sau mai lung. Programe online precum Pictory și QuickVid transformă conținutului scris în lecții video dinamice și atractive din punct de vedere vizual. Nu mai e mult până când vom vedea cursuri video generate de IA.

Inteligența artificială revoluționează și modul în care creăm videoclipuri, permițându-ne să producem conținut video rapid și eficient. Instrumentele de creare video bazate pe inteligență artificială devin din ce în ce mai populare atât în diverse domenii profesionale, cât și pentru loisir, deoarece le permit utilizatorilor să automatizeze sarcini precum editarea, transcrierea audio, adăugarea de efecte și multe altele.

Cu instrumentele de creare video bazate pe inteligență artificială, se pot acum genera videoclipuri de înaltă calitate, cu un efort minim. În cele mai multe cazuri, este nevoie doar de un scenariu (storyboard) pentru proiect – în niciun caz nu sunt necesare competențe digitale speciale. Cu doar câteva clicuri sau atingeri pe ecranul smartphone-ului, profesorii avea un videoclip impresionant gata în câteva secunde.

Utilizând algoritmi de inteligență artificială, cum ar fi procesarea limbajului natural (NLP) și tehnologia de recunoaștere a imaginilor, software-ul video bazat pe inteligență artificială facilitează editarea automată a textului din videoclipuri. Această caracteristică permite utilizatorilor să adauge rapid titluri și subtitrări fără a fi nevoie să le introducă manual în fiecare clip. În mod similar, abilitățile avansate de recunoaștere facială permit decuparea automată a fețelor din clipuri, astfel încât numai acele caracteristici să rămână vizibile pe întregul videoclip, în loc să fie mutate de la un cadru la altul, așa cum ați face în editarea tradițională realizată manual.

Pe lângă aceste caracteristici de bază, unele platforme oferă și opțiuni avansate, cum ar fi mixarea automată a sunetului, corecția culorilor, ajustarea automată a vitezei, înlocuirea fundalului etc.

În general, cu procesele automatizate ale aplicațiilor bazat pe inteligență artificială pentru crearea videoclipurilor se pot obține rezultate simple, dar eficiente, pentru diverse proiecte profesionale, educaționale sau recreaționale.

QuickVid

Cu doar un singur cuvânt de pornire, QuickVid alege un videoclip de fundal dintr-o bibliotecă, scrie un script și cuvinte cheie, suprapune imaginile generate de DALL-E 2 și adaugă o voce sintetică și muzică de fundal din biblioteci muzicale fără drepturi de autor.

QuickVid poate pune laolaltă componentele care alcătuiesc un scurt video informațional YouTube sau TikTok, inclusiv subtitrări și chiar avatare. Este ușor de utilizat: Un utilizator introduce o solicitare care descrie subiectul videoclipului pe care dorește să-l creeze. QuickVid folosește promptul pentru a genera un script, valorificând puterile generative de text ale GPT-3. Din cuvintele cheie – extrase din script automat sau introduse manual – QuickVid selectează un videoclip de fundal din biblioteca media Pexels și generează imagini suprapuse folosind DALL-E 2. Apoi emite o voce sintetică prin intermediul API-ului text-to-speech al Google și combină toate aceste elemente într-un videoclip. Utilizatorii vor putea în curând să-și cloneze vocea.

Pictory

Cu doar câteva clicuri, puteți crea videoclipuri de calitate profesională create automat dintr-un text dat, completate cu narațiune audio (voce sintetică automată) și muzică de fundal. Instrumentul Pictory este incredibil de accesibil și dotat cu funcții suplimentare care fac procesul de creare a videoclipurilor foarte ușor. Este un instrument IA de transpunere a textului în film care promite să creeze lecții video interactive și captivante.

Printre posibilități, merită menționate extragerea automată de fragmente video scurte din videoclipuri lungi (de exemplu, din înregistrările dvs. Zoom, Teams și Meet), în diverse formate, partajarea rapidă pe platforme de socializare, transformarea postărilor text de pe blog în videoclipuri (Auto-Pilot), adăugarea automată de subtitrări la videoclipuri etc.

Desigur, deocamdată privilegiat este conținutul în limba engleză.

Dar instrumentele evoluează rapid și conținutul video creat cu instrumente precum QuickVid și Pictory amenință să inunde curând canalele de comunicare, deja aglomerate, cu conținut spam și duplicat. Pentru un cost modic (între 10 și 40 de dolari pe lună în ianuarie 2023), oricine poate genera foarte rapid o cantitate impresionantă de filme și să le lanseze în spațiul virtual pentru a obține diverse avantaje.

Este noua generație pregătită?

Pictory: https://pictory.ai/?ref=educatia-digitala.ro

Quickvid: https://www.quickvid.ai/?ref=educatia-digitala.ro

 

Loading