Curs pentru cadre didactice: Utilizarea critică a instrumentelor digitale în educație

În perioada 4-6 iulie 2022, în cooperare cu Asociația Unicollaboration a Universității din Leon din Spania, Universitatea din București organizează un curs de formare de formator. Inițiativa are loc în cadrul proiectului PENSA  Erasmus+ 2020-1-FR01-KA226-HE-095142, al cărui director este prof. univ. dr. habil. Sonia Berbinski, cadru didactic la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a UB.

PENSA – proiect Erasmus + care vizează dezvoltarea competențelor cadrelor didactice pentru utilizarea critică a instrumentelor digitale în educație, ca și a unei competențe critice pentru utilizarea suporturilor digitale de către studenți – are loc sub coordonarea centralizată a Universității Aix-Marseille (UAM) din Franța și sub auspiciile CIVIS.

La acest apel sunt invitați să participe profesori din sistemul de învățământ universitar și preuniversitar.

 

Astfel, în asociere cu șapte universități (dintre care șase fac parte din consorțiul CIVIS), UB propune potențialilor participanți să se inițieze și să se perfecționeze în următoarele teme: program și servicii în liber acces pentru emanciparea digitală a cetățenilor; instrumente digitale Open Source în sprijinul învățământului; învățământ la distanță și hibrid, creativitate, plurilingvism și colaborare: creativitatea în clasă; telecolaborarea și schimburile virtuale, pedagogia anchetei, precum și Digital și cetățenie numerică.

Cursul se susține față-în-față. Nu se oferă certificate.

„Va fi o onoare și o plăcere să lucrăm împreună în cadrul acestei sesiuni de formare interactivă”, este mesajul organizatorilor pentru participanți.

Persoanele interesate se pot înscrie la curs până la data de 25 iunie 2022, la adresa de e-mail soniaberbinski@yahoo.com și/sau accesând direct codul QR integrat anunțului care poate fi accesat la https://unibuc.ro/wp-content/uploads/2022/05/PROGRAMME-BUCAREST-3.pdf.

 

Loading