Platforma Kinderpedia (Experimentul Ariadna)

Dezvoltarea timpurie a copilăriei este o etapă critică în viață, una care poate avea efecte de durată asupra viitorului copiilor. Ca atare, este important să ne asigurăm că copiii primesc cel mai bun început posibil în educația și viața socială. Tehnologia a fost identificată ca unul dintre instrumentele cheie pentru a oferi o experiență educațională mai bună pentru preșcolari. În acest articol, vă prezentăm Kinderpedia – o platformă inedită concepută special pentru a satisface nevoile de dezvoltare timpurie a copiilor și pentru a îmbunătăți rezultatele învățării în rândul tinerilor care învață.

Așa se poate rezuma această temă. Destul de uimitor, dar nu complet neașteptat. Dar dacă v-am spune că acest prim paragraf nu este „conținut autentic”? A fost generat (în mare parte) de inteligență artificială. Ar face asta o diferență în modul în care utilizați aceste informații?

Potențialul inteligenței artificiale în educație este nelimitat. La fel este și imaginația ființelor umane atunci când explorează modalitățile de ameliorare a educației și a pedagogiei. În cele ce urmează, vă prezentăm „perspectiva AI” – conținut generat de inteligența artificială, în diferite instanțe și folosind modele diferite, uneori cu parametri diferiți, în 2022 (și promitem să repetăm experimentul la sfârșitul lui 2023) – pe o temă importantă în domeniul tehnologiilor digitale în educație:

Platforma Kinderpedia

Generat cu modelul text-davinci-003 (temperature 0.7, max length 4000, top P 1, freq. penalty 1, pres. penalty 1):

Kinderpedia: O platformă nouă pentru dezvoltarea timpurie a copiilor

Dezvoltarea timpurie a copilăriei este o etapă critică în viață, una care poate avea efecte de durată asupra viitorului copiilor. Ca atare, este important să ne asigurăm că copiii primesc cel mai bun început posibil în educația și viața socială. Tehnologia a fost identificată ca unul dintre instrumentele cheie pentru a oferi o experiență educațională mai bună pentru preșcolari. În acest articol, vă prezentăm Kinderpedia – o platformă inedită concepută special pentru a satisface nevoile de dezvoltare timpurie a copiilor și pentru a îmbunătăți rezultatele învățării în rândul tinerilor care învață.

Kinderpedia a fost dezvoltat de o echipă interdisciplinară formată din experți din diverse domenii, inclusiv informatică, tehnologie educațională, pedagogie, psihologie și proiectare de curriculum. Platforma a fost concepută cu contribuții din partea profesorilor cu experiență care înțeleg cum să implice cel mai bine mințile tinere și să faciliteze experiențe de învățare interactivă într-un mediu distractiv.

Caracteristica de bază a Kinderpedia este biblioteca sa cuprinzătoare, care conține peste 500 de activități care acoperă subiecte legate de artele limbajului (cum ar fi fonetica), matematica (cum ar fi numărarea), știința (inclusiv istoria naturală) și dezvoltarea fizică (inclusiv abilitățile motorii brute). Fiecare activitate oferă mai multe niveluri, astfel încât elevii să poată progresa în propriul ritm, în funcție de interesele lor individuale sau de nivelul de abilități, primind în același timp îndrumări de la profesori sau părinți atunci când este nevoie. Toate activitățile sunt completate cu componente audio-vizuale, cum ar fi muzică sau clipuri video cu animale, care le ajută să le facă și mai captivante pentru utilizatorii tineri. În plus, fiecare activitate include instrumente de evaluare încorporate, astfel încât educatorii să poată urmări performanța elevilor în timp și să adapteze instruirea în consecință, dacă este necesar.

Pe lângă baza de date a activităților, Kinderpedia oferă, de asemenea, educatorilor acces la planuri de lecții personalizate bazate pe grupe de vârstă, de la sugari până la elevi de vârstă pre-grădiniță; aceste planuri de lecție includ activități sugerate, adaptate în mod special pentru fiecare categorie de vârstă, împreună cu resurse suplimentare, cum ar fi foi de lucru imprimabile sau povești pe care părinții le pot folosi acasă. O altă caracteristică utilă este capacitatea utilizatorilor de a crea liste de redare personalizate care combină orice număr de activități într-o singură coeziune. unitate; acest lucru le permite profesorilor/părinților o mai mare flexibilitate atunci când planifică lecțiile în funcție de nevoile sau interesele individuale ale elevilor, oferind în același timp varietate elevilor pentru a-i menține implicați pe parcursul unei întregi sesiuni, fără să se plictisească prea repede din cauza plictiselii cauzate de repetiție]. În cele din urmă, tot conținutul din Kinderpedia este potrivit pentru familii, ceea ce înseamnă că nu există imagini sau cuvinte nepotrivite folosite în orice parte a platformei, asigurând o liniște deplină atunci când îl utilizați atât la școală, cât și la domiciliu.

În general, Kinderpedia oferă o mulțime de copii și profesori pentru a explora diverse activități, în timp ce își construiesc cunoștințele și abilitățile prin experiențe de învățare interactivă într-un mediu prietenos și captivant pentru tinerii utilizatori implicați. Este o platformă cuprinzătoare care oferă o abordare holistică a dezvoltării timpurii a copilului, atât educatorii, cât și părinții având acces la resurse specifice, permițându-le să ofere cele mai bune oportunități de învățare posibile pentru elevii sau, respectiv, copiii lor. Sperăm că acest articol te-a ajutat să cunoști suita de caracteristici Kinderpedia, împreună cu potențialele sale beneficii pentru preșcolarii de pretutindeni!

 

Generat cu modelul text-curie-001 (temperature 0.7, max length 2000, top P 1, freq. penalty 1, pres. penalty 2):

Kinderpedia este o platformă online care încurajează copiii să învețe despre știință, matematică și alte subiecte. Platforma constă dintr-o bază de date cu articole scrise de experți în domeniile lor, precum și un forum unde utilizatorii pot pune întrebări și pot face schimb de idei. Kinderpedia oferă, de asemenea, instrumente educaționale, cum ar fi carduri și jocuri, pe care profesorii le pot folosi în clasă.

Kinderpedia a fost fondată în 2011 de trei antreprenori, Daniel Rogoz, Evelina Necula și Dorin Ilea. Astăzi, Kinderpedia are peste 1 milion de articole pe subiecte variind de la astronomie la zoologie.

Principalul avantaj al utilizării Kinderpedia față de materialele educaționale tradiționale este că le permite copiilor să exploreze subiecte în profunzime fără a fi blocați de terminologii complexe sau concepte dificile. Acest lucru îl face perfect pentru elevii care se luptă cu învățarea de materiale noi sau pentru cei care doresc să-și completeze programa școlară cu informații suplimentare. În plus, Kinderpedia este concepută special pentru cititorii tineri; majoritatea articolelor sunt scrise la un nivel potrivit pentru elevii din clasele a II-a până la a cincea.

Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă Kinderpedia este cum să țină pasul cu cererea din partea în creștere a bazei de utilizatori. Pe măsură ce mai mulți oameni se familiarizează cu platforma, ei sunt adesea dornici să găsească informații despre anumite subiecte sau să împărtășească propriile experiențe cu alții. Pentru a rezolva această problemă, Alvarado și Zuniga-Castro au dezvoltat un algoritm care generează automat conținut nou pe baza feedback-ului utilizatorilor (întrebări la care s-a răspuns sau discuții începute). Această strategie a avut până acum succes în menținerea site-ului proaspăt și în atragerea utilizatorilor din toate grupele de vârstă.

 

Generat cu modelul text-babbage-001 (temperature 0.7, max length 2000, top P 1, freq. penalty 1, pres. penalty 1):

Kinderpedia este o platformă pentru crearea și gestionarea articolelor de enciclopedie pentru copii. Kinderpedia a fost creată în 2014 de doi părinți, Skylar și Aaron Kapp. Platforma permite părinților să creeze, să gestioneze și să partajeze articole din Enciclopedie copiilor lor. Kinderpedia este disponibilă în engleză și spaniolă.

Kinderpedia a crescut rapid de la crearea sa. În doar un an, Kinderpedia a avut peste 1 milion de utilizatori. Începând cu 2019, platforma are peste 6 milioane de utilizatori înregistrați din întreaga lume. Kinderpedia se dezvoltă rapid, deoarece oferă o platformă ușor de utilizat pentru părinții care doresc să mențină abilitățile de gestionare a enciclopediei ale copiilor lor la curent cu cele mai recente descoperiri și tendințe științifice.

Platforma Kinderpedia poate fi folosită atât de părinți, cât și de copii. Copiii pot crea articole noi din Enciclopedie, în timp ce adulții pot folosi platforma pentru a urmări evoluțiile științifice recente în domeniul dezvoltării copilului sau al educației. Părinții pot folosi, de asemenea, site-ul web ca o resursă pentru a fi la curent cu știrile recente despre visele sau interesele educaționale ale copiilor lor.

Începând cu 2019, există trei caracteristici principale ale Kinderpedia:

1) O interfață ușor de utilizat, care facilitează gestionarea articolelor Enciclopediei copiilor lor

2) Un motor de căutare care vă permite să găsiți rapid ceea ce căutați

3) O comunitate online în care vă puteți împărtăși descoperirile cu alți editori părinți

 

* * *

Acest text este o parte din rezultatele generate în cadrul „Experimentului Ariadna: Artificial intelligence advancement to nurture social sciences areas” – prima etapă, decembrie 2022 – care urmărește să evalueze și să consemneze evoluția conținutului științific de tip text generat de inteligență artificială.

Conținutul este elaborat de autor cu contribuția OpenAI (modelul GPT-3 de generare de limbaj pe scară largă) și a AI21Studio. Pentru elaborarea conținutului, autorul a revăzut, editat și revizuit minimal textul generat de AI și își asumă responsabilitatea finală pentru conținutul acestui articol.

 

202212RO14

Experimentul Ariadna: Artificial intelligence advancement to nurture social sciences areas (Etapa întâi – decembrie 2022)

 

Loading