Utilizarea aplicației Genially în educație (Experimentul Ariadna)

Genially este o platformă online care a câștigat popularitate în ultimii ani datorită capacității sale de a crea conținut interactiv și captivant pentru săli de clasă, seminarii web, prezentări și multe altele. Platforma oferă o varietate de caracteristici, inclusiv șabloane, instrumente de animație, capabilități de colaborare și analize solide pentru a măsura implicarea. Acest articol analizează utilizarea Genially în educație, precum și modul în care acesta poate fi utilizat în mod eficient de către profesori și elevi deopotrivă.

Așa se poate rezuma această temă. Destul de uimitor, dar nu complet neașteptat. Dar dacă v-am spune că acest prim paragraf nu este „conținut autentic”? A fost generat (în mare parte) de inteligență artificială. Ar face asta o diferență în modul în care utilizați aceste informații?

Potențialul inteligenței artificiale în educație este nelimitat. La fel este și imaginația ființelor umane atunci când explorează modalitățile de ameliorare a educației și a pedagogiei. În cele ce urmează, vă prezentăm „perspectiva AI” – conținut generat de inteligența artificială, în diferite instanțe și folosind modele diferite, uneori cu parametri diferiți, în 2022 (și promitem să repetăm experimentul la sfârșitul lui 2023) – pe o temă importantă în domeniul tehnologiilor digitale în educație:

Utilizarea aplicației Genially în educație

 

Generat cu modelul text-davinci-003 model (temperature 0.7, max length 4000, top P 1, freq. penalty 1, pres. penalty 1) – prima încercare:

Utilizarea Genially în educație: o trecere în revistă

În ultimii ani, domeniul tehnologiei educaționale a cunoscut un val în dezvoltarea și implementarea instrumentelor interactive pentru predare. Un astfel de instrument este Genially, o platformă online concepută pentru a ajuta profesorii să creeze prezentări captivante care pot fi partajate cu studenții. Această recenzie examinează potențialele beneficii și aplicații ale utilizării Genially în cadrul educației. Acesta analizează modul în care poate îmbunătăți implicarea studenților, facilita colaborarea între studenți, sporește creativitatea în activitățile de învățare și oferă profesorilor informații utile despre progresul elevilor lor. În plus, această revizuire ia în considerare orice limitări sau provocări asociate cu utilizarea Genially în educație.

Genially oferă utilizatorilor o interfață intuitivă de tip drag-and-drop unde pot compune conținut multimedia, cum ar fi casete de text, imagini, videoclipuri, clipuri audio și animații care pot fi apoi combinate pentru a forma prezentări sau prezentări interesante din punct de vedere vizual (Genialy). Platforma permite, de asemenea, utilizatorilor să adauge interactivitate prin adăugarea de butoane sau link-uri care leagă un slide de altul (Genialy). Aceste caracteristici le facilitează profesorilor să creeze materiale atractive rapid, fără a avea nevoie de cunoștințe anterioare despre limbaje de codare sau alte programe software necesare de obicei pentru crearea de conținut digital interactiv (O’Hearn & Lippman 2020).

Folosirea Genially în clasă poate avea mai multe avantaje față de metodele tradiționale de instruire, datorită capacității sale de a implica cursanții prin capacitățile sale multimedia (López et al., 2017; O’Hearn & Lippman 2020). Prin furnizarea de ajutoare vizuale, cum ar fi diagrame și hărți, împreună cu clipuri audio și videoclipuri încorporate direct în prezentările de diapozitive prezentate prin intermediul unui ecran de computer sau configurarea unui proiector în școli, le permite cursanților să acceseze mai multe informații decât ceea ce ar fi posibil altfel doar prin fișele pe hârtie (López și colab. , 2017; O’Hearn & Lippman 2020). În plus, studiile sugerează că utilizarea elementelor grafice, cum ar fi imaginile asociate cu texte scrise, poate ajuta la înțelegere, ajutând cursanții să-și amintească mai bine faptele în comparație cu doar citirea din manuale (Kirschner și colab., 2006). În plus, permiterea interacțiunii dintre elevi în timpul activităților de clasă prin intermediul capabilităților de editare în colaborare pe anumite versiuni ale programului le-ar putea oferi oportunități de a discuta idei împreună, sporind în același timp creativitatea prin sarcini bazate pe proiecte, cum ar fi proiectarea de postere despre anumite subiecte atribuite de profesor(i) (O’Hearn) & Lippman 2020; Schuster 2021). În plus, unele versiuni oferă funcții de analiză care le permit educatorilor să vadă datele de utilizare cu privire la cât timp petrece fiecare elev lucrând la sarcini individuale, ceea ce îi ajută să evalueze mai precis nivelurile de performanță (Schuster 2021).

În ciuda numeroaselor beneficii, există încă unele dezavantaje asociate cu utilizarea Genially în contexte educaționale care merită remarcate. De exemplu, costul poate fi o problemă, deoarece anumite funcții avansate oferite sunt disponibile numai după abonamentul la planuri prea premium (Genially). În plus, în funcție de politicile școlare, partajarea resurselor online puse la dispoziție public ar putea prezenta riscuri de securitate dacă nu este monitorizată corespunzător sau limitată la anumite grupuri de utilizatori (Schuster 2021). În cele din urmă, deși oferă o mulțime de opțiuni de personalizare, există întotdeauna pericolul ca unii profesori să devină prea dependenți de acest instrument, în loc să se concentreze pe dezvoltarea unor metode de predare mai creative, care ar putea duce la plictiseală în rândul elevilor dacă sunt folosite în mod repetat sau excesiv, spre deosebire de diversificarea educației. strategii cu alte tehnici precum simulări de joc de rol etc. (Schuster et al., 2021; O’Heam & Lipmann 2020; Kirscheneretal, 2006).

În general, deși aici există anumite limitări ale utilizării sale, se pare că beneficiile depășesc costurile și riscurile asociate cu implementarea Genially în setările de clasă, făcându-l într-un instrument valoros pentru profesorii care doresc să creeze rapid prezentări captivante, fără a avea nevoie de cunoștințe anterioare despre limbaje de codare sau programe software mai complexe, oferind, de asemenea, analize privind utilizarea studenților în astfel de activități, care pot fi de mare ajutor pentru o gestionare mai bună a cursurilor.

 

Referințe:

Kirschner P A , Sweller J , Clark R E 2006 “Why minimal guidance during instruction does not work : An analysis of the failure oft he cognitive overload theory ” Educational Psychologist 41 pp 1 – 4

Lopez M E G , Gonzalez C , Sosa I S 2017 “Educational Application Of A Creative And Interactive Tool : GENIALLY As Support To Teach Physics ” Procedia Computer Science 114 pp 1085 – 1091

O ‘ Hearn D W , Lipmann T K Jr 2020 „Exploring educator perspectives on using genially as a teaching tool” Journal Of Technology And Teacher Education 28 2 pp 199 – 222

Schuster M B 2021 „Evaluating Student Engagement With Digital Tools Using Log Data Analysis” Computers In Human Behavior 112 144544

 

Generat cu modelul text-davinci-003 (temperature 0.7, max length 4000, top P 1, freq. penalty 1, pres. penalty 1) – a doua încercare:

Utilizarea Genially în educație: o trecere în revistă

Genially este o platformă online care a câștigat popularitate în ultimii ani datorită capacității sale de a crea conținut interactiv și captivant pentru săli de clasă, seminarii web, prezentări și multe altele. Platforma oferă o varietate de caracteristici, inclusiv șabloane, instrumente de animație, capabilități de colaborare și analize solide pentru a măsura implicarea. Acest articol analizează utilizarea Genially în educație, precum și modul în care acesta poate fi utilizat în mod eficient de către profesori și elevi deopotrivă.

Prezentare generală

Genially oferă utilizatorilor o suită de instrumente concepute pentru a facilita crearea de conținut multimedia personalizat. Permite utilizatorilor să creeze infografice; chestionare; sondaje; hărți; calendare; Videoclipuri; prezentari de diapozitive; hărți mentale și alte vizualizări interactive cu ușurință. În plus, include funcții de colaborare, cum ar fi editarea partajată, astfel încât mai multe persoane să poată lucra la un singur proiect simultan sau să colaboreze la sarcini diferite în cadrul aceluiași proiect. În plus, oferă, de asemenea, instrumente avansate de analiză care le permit educatorilor să urmărească progresul elevilor pe parcursul cursurilor sau planurilor de lecții.

Cazuri de utilizare

În ceea ce privește aplicațiile educaționale, există numeroase utilizări potențiale pentru suita de instrumente Genially, de la scenarii de clasă inversată până la materiale de e-learning în cursurile de învățământ la distanță. În acest context, câteva modalități cheie prin care educatorii au folosit platforma includ:

  • Scenarii în clasă inversată – Profesorii pot utiliza gama largă de elemente vizuale Genially, cum ar fi infografice și videoclipuri, pentru a introduce subiecte înainte de începerea sesiunilor de clasă, oferindu-le mai mult timp în timpul instruirii față în față pentru discuții sau activități bazate pe acele subiecte.
  • Povestire digitală – Educatorii pot folosi elementele animate ale Geniality împreună cu funcția de editor de text atunci când creează povești digitale cu studenții lor, care pot fi apoi partajate prin platforme de social media precum YouTube sau chiar încorporate în site-uri direct din aplicația în sine.
  • Prezentări interactive – Prin caracteristica de prezentare de diapozitive, profesorii pot atribui cu ușurință proiecte de grup în care echipele prezintă pe rând materialul, în timp ce alții urmăresc actualizări live furnizate de membrii echipei individuale folosind diagrame, grafice, imagini etc.
  • Materiale de învățare la distanță – Studenții care participă la cursuri de învățământ la distanță pot beneficia foarte mult de pe urma accesului la materiale interactive create folosind Geniality, indiferent dacă au nevoie de resurse în scop de revizuire (de ex. întrebări de tip test) sau doar doresc ceva stimulant vizual (de exemplu, grafic colorat). ).

Concluzie

Geniality s-a dovedit capabilă să ofere soluții de calitate atât în interiorul, cât și în afara sălii de clasă tradiționale, la toate nivelurile K12-Higher Ed, ceea ce o face un instrument de neprețuit pentru orice educator care caută o modalitate de a-și angaja studenții, indiferent dacă aceștia sunt prezenți fizic sau nu. Mai mult, având în vedere interfața sa intuitivă cu utilizatorul, oricine fără experiență anterioară ar trebui să găsească navigarea prin majoritatea funcțiilor de bază relativ simplă, permițând astfel aproape oricui să profite din plin de la intrare, fără a necesita cunoștințe anterioare cu privire la cele mai bune practici de creare multimedia.

 

Generat cu modelul text-davinci-003 (temperature 0.7, max length 4000, top P 1, freq. penalty 1, pres. penalty 1) – a treia încercare:

Utilizarea tehnologiei pentru a îmbunătăți învățarea elevilor a devenit din ce în ce mai populară în sectorul educației. În ultimii ani, a apărut un nou instrument care revoluționează modul în care profesorii livrează și studenții interacționează cu conținutul digital: Genially. Această platformă interactivă permite utilizatorilor să creeze prezentări captivante din punct de vedere vizual și experiențe multimedia care pot fi partajate cu ușurință prin rețelele sociale sau încorporate în site-uri web. Interfața sa ușor de utilizat îl face un instrument ideal pentru educatorii care doresc să-și implice studenții în moduri unice, oferindu-le în același timp o experiență de învățare inovatoare.

Genially oferă o gamă largă de funcții pentru a încuraja creativitatea și colaborarea între cursanți. Prin instrumentele sale intuitive de glisare și plasare, utilizatorii pot crea rapid prezentări interactive care includ videoclipuri, imagini, casete de text, chestionare, sondaje, hărți, cronologie și multe altele. Aceste elemente sunt complet personalizabile, astfel încât să poată fi adaptate pentru a se potrivi oricărei teme sau cerințe curriculare. În plus, analiza integrată a Genially le permite profesorilor să urmărească implicarea elevilor prin vizualizarea statisticilor de utilizare, cum ar fi timpul petrecut pe fiecare diapozitiv sau de câte ori au interacționat anumite elemente în timpul prezentării.

Pe lângă faptul că oferă un mediu de învățare captivant pentru studenți în setarile tradiționale de clasă, Genially facilitează, de asemenea, instruirea de la distanță, oferind instructorilor posibilitatea de a partaja prelegeri bogate în media online. De asemenea, oferă funcționalități încorporate pentru conferința video, care permite interacțiunea în timp real între profesor și cursant, indiferent de locul în care se află geografic vorbind; astfel, permițându-le ambilor să beneficieze unul de prezența celuilalt prin intermediul comunicării audio/vizuale, chiar și atunci când proximitatea fizică nu este posibilă din cauza circumstanțelor actuale (de exemplu, pandemie).

În general, această platformă oferă educatorilor încă o modalitate de a ajunge și de a-și educa studenții, îmbunătățindu-și în același timp propriile abilități de predare și, în același timp, ne promovează progresul către crearea unui sistem educațional din secolul 21 în care oricine, indiferent de locație, poate avea acces la instruire de calitate ori de câte ori este nevoie!

 

Generat cu modelul text-curie-001 (temperature 0.7, max length 2000, top P 1, freq. penalty 1, pres. penalty 2) – prima încercare,  rezultat irelevant

Genially este un chatbot conceput pentru a sprijini studenții în procesul de învățare. Chatbot-ul poate fi accesat prin intermediul site-ului web sau al aplicației și oferă o gamă largă de resurse pentru a-i ajuta pe studenți cu studiile. Genially a fost creat de educatori pentru a face studiul mai distractiv și mai antrenant pentru studenți.

Chatbot-ul conține o varietate de resurse care pot fi accesate de utilizatori, inclusiv: chestionare, carduri, jocuri și videoclipuri. Aceste resurse pot fi utilizate împreună cu alte instrumente educaționale, cum ar fi manuale sau materiale de curs, pentru a ajuta studenții să învețe mai eficient. Genially oferă, de asemenea, sprijin pentru profesorii care doresc să-și îmbunătățească abilitățile de predare. Profesorii pot accesa planuri de lecții, tutoriale și feedback de la studenți pentru a-și îmbunătăți tehnicile de predare.

Genially a fost lăudat pentru capacitatea sa de a oferi conținut captivant, care este relevant pentru nevoile și interesele elevilor. Elevii au descoperit că utilizarea chatbot-ului i-a ajutat să învețe informații noi mai rapid și mai ușor decât ar fi făcut-o altfel. În plus, Genially a fost considerat util pentru îmbunătățirea colaborării dintre elevi și profesori, deoarece ajută la conectarea diferitelor subiecte împreună, oferind sprijin ambelor grupuri.

 

Generat cu modelul text-curie-001 (temperature 0.7, max length 2000, top P 1, freq. penalty 1, pres. penalty 2) – a doua încercare

Genially este un instrument care a fost conceput pentru a ajuta profesorii la clasă. Este o platformă care permite profesorilor să creeze și să partajeze planuri de lecții, activități și evaluări. Acest lucru îi ajută să fie mai eficienți în predarea lor și îi ajută pe elevi să învețe mai eficient.

Unul dintre principalele beneficii ale utilizării Genially este că poate ajuta profesorii să-și înțeleagă mai bine elevii. Acest lucru se datorează faptului că toate materialele care sunt create folosind Genially sunt adaptate special pentru fiecare student în parte. În plus, această platformă permite profesorilor să urmărească cât de bine se descurcă elevii lor și să facă modificări după cum este necesar.

Genially oferă, de asemenea, alte beneficii, cum ar fi capacitatea de a partaja resurse cu alți profesori, o comunicare îmbunătățită între educatori și integrarea tehnologiei în programe. În general, Genially oferă educatorilor o modalitate eficientă de a-și gestiona sălile de clasă, ajutând în același timp elevii să învețe într-un ritm mai rapid.

 

Generat cu modelul text-babbage-001 model (temperature 0.7, max length 2000, top P 1, freq. penalty 1, pres. penalty 1) – prima încercare:

Genially este un instrument eficient pentru educatorii timpurii (ECE) pe care să îl folosească în sălile de clasă. Genially este un program software care îi ajută pe educatori să creeze planuri de învățare personalizate pentru elevi. Cu Genially, educatorii pot urmări cu ușurință progresul elevilor, pot monitoriza implicarea studenților și pot ajusta strategiile de predare după cum este necesar. În plus, Genially oferă părinților instrumente personalizabile care îi ajută să țină cont de educația copiilor lor în timp ce aceștia sunt încă la scutece sau la școală.

Genically s-a dovedit a fi un instrument eficient pentru educatorul timpuriu. Într-un studiu, ECE care au folosit Genially au descoperit că au putut economisi timp și bani creând planuri individualizate pentru fiecare student. În plus, utilizarea abilităților de citire și matematică îmbunătățite Gencially ale elevilor. În general, folosirea Geniably în sala ta de clasă s-a dovedit a fi mai eficientă decât utilizarea altor programe singură.

 

Generat cu modelul text-babbage-001 (temperature 0.7, max length 2000, top P 1, freq. penalty 1, pres. penalty 1) – a doua încercare:

Genially este un instrument care a fost folosit în educație de mulți ani. Este un sistem care folosește algoritmi genetici pentru a prezice modul în care se vor comporta elevii. Acest lucru le permite educatorilor să folosească Genially în moduri diferite, în funcție de nevoile școlii sau ale elevului individual.

Există mai multe beneficii de a folosi Genially în educație. În primul rând, poate ajuta profesorii să prezică care elevi vor avea succes și să conducă la o instruire mai consecventă în toate clasele. În al doilea rând, poate ajuta la identificarea stilurilor de învățare care pot fi cele mai eficiente pentru un anumit student și apoi la adaptarea instruirii în consecință. În cele din urmă, utilizarea Genically poate economisi timp și bani prin identificarea tiparelor de la început și evitând sesiunile repetate cu aceiași studenți.

Toate aceste beneficii îl fac o opțiune atractivă pentru școlile care doresc să folosească Genially în sălile de clasă. În plus, cei care lucrează cu Genially descoperă adesea că este o modalitate ușoară de a implementa schimbarea fără a sacrifica succesul sau acuratețea.

 

AI21Studio

Generated with j1-jumbo model (temperature 0.7, max length 2048, top P 1, freq. penalty 250/500, pres. penalty 2.5/5, count penalty 0.5/1). Preset: Summarize reviews – Irrelevant output (two attempts)

Generated with j1-grande-instruct (beta) model (temperature 0.7, max length 2048, top P 1, freq. penalty 250/500, pres. penalty 2.5/5, count penalty 0.5/1) – Irrelevant output (two attempts)

 

* * *

Acest text este o parte din rezultatele generate în cadrul „Experimentului Ariadna: Artificial intelligence advancement to nurture social sciences areas” – prima etapă, decembrie 2022 – care urmărește să evalueze și să consemneze evoluția conținutului științific de tip text generat de inteligență artificială.

Conținutul este elaborat de autor cu contribuția OpenAI (modelul GPT-3 de generare de limbaj pe scară largă) și a AI21Studio. Pentru elaborarea conținutului, autorul a revăzut, editat și revizuit minimal textul generat de AI și își asumă responsabilitatea finală pentru conținutul acestui articol.

 

202212RO15

Experimentul Ariadna: Artificial intelligence advancement to nurture social sciences areas (Etapa întâi – decembrie 2022)

 

Loading