Utilizarea Wordwall în educație (Experimentul Ariadna)

Caracteristica principală a Wordwall este capacitatea sa de a crea activități bazate pe cuvinte rapid și ușor. Folosind o interfață drag-and-drop, educatorii pot construi activități de vocabular cu imagini, fișiere audio sau clipuri video, precum și elemente de text precum definiții sau sinonime. Aceste exerciții sunt apoi partajate elevilor printr-un link URL unic pe care îl pot accesa de pe orice dispozitiv conectat la internet. Odată conectați la contul lor, aceștia pot îndeplini sarcinile stabilite de profesorul lor individual sau în grupuri, folosind instrumente precum întrebări cu răspunsuri multiple, carduri sau jocuri de potrivire.

Așa se poate rezuma această temă. Destul de uimitor, dar nu complet neașteptat. Dar dacă v-am spune că acest prim paragraf nu este „conținut autentic”? A fost generat (în mare parte) de inteligență artificială. Ar face asta o diferență în modul în care utilizați aceste informații?

Potențialul inteligenței artificiale în educație este nelimitat. La fel este și imaginația ființelor umane atunci când explorează modalitățile de ameliorare a educației și a pedagogiei. În cele ce urmează, vă prezentăm „perspectiva AI” – conținut generat de inteligența artificială, în diferite instanțe și folosind modele diferite, uneori cu parametri diferiți, în 2022 (și promitem să repetăm experimentul la sfârșitul lui 2023) – pe o temă importantă în domeniul tehnologiilor digitale în educație:

Utilizarea Wordwall în educație

Generat cu modelul text-davinci-003 (temperature 0.7, max length 4000, top P 1, freq. penalty 1, pres. penalty 1) – prima încercare:

Wordwall este o platformă online care permite utilizatorilor să creeze și să partajeze cu ușurință activități de învățare interactive. Platforma a fost dezvoltată de compania britanică Wordwall Ltd. și a fost implementată în peste 8.000 de școli din întreaga lume de la lansarea sa în 2014. Această lucrare va discuta despre caracteristicile Wordwall-ului, cum poate fi utilizat pentru predare și învățare și potențialele implicații. pentru educatie.

Caracteristica principală a Wordwall este capacitatea sa de a crea activități bazate pe cuvinte rapid și ușor. Folosind o interfață drag-and-drop, educatorii pot construi activități de vocabular cu imagini, fișiere audio sau clipuri video, precum și elemente de text precum definiții sau sinonime. Aceste exerciții sunt apoi partajate elevilor printr-un link URL unic pe care îl pot accesa de pe orice dispozitiv conectat la internet. Odată conectați la contul lor, aceștia pot îndeplini sarcinile stabilite de profesorul lor individual sau în grupuri, folosind instrumente precum întrebări cu răspunsuri multiple, carduri sau jocuri de potrivire.

Un avantaj al acestei abordări este că încurajează implicarea activă a elevilor cu materialele lingvistice acasă sau în școală, fără a avea nevoie de resurse suplimentare de la profesori, altele decât timpul petrecut pentru crearea lor inițial (Reich & Smith 2017). În plus, fiecare activitate creată pe Wordwall conține valori detaliate despre modul în care elevii s-au comportat în cadrul lor, permițând profesorilor să urmărească progresul mai eficient decât metodele tradiționale (Galloway et al., 2018). În cele din urmă, deoarece tot conținutul din activități rămâne stocat în siguranță online, nu este nevoie de copii fizice ale fișelor, ceea ce economisește atât timp, cât și bani (Bruner et al., 2016).

În plus față de aceste beneficii, există, totuși, mai multe probleme potențiale asociate cu utilizarea Wordwall ca instrument educațional, inclusiv preocupările legate de confidențialitate din cauza practicilor de stocare a datelor (Nguyen & Tran 2020) și implicații de cost dacă școlile aleg versiuni plătite mai degrabă decât versiuni gratuite (Zou et al. ., 2019). De asemenea, pot exista dificultăți atunci când încercați să evaluați abilitățile de gândire de ordin superior, cum ar fi analiza critică, care necesită forme mai complexe de evaluare, dincolo de cele disponibile pe platformă în sine (Atkinson & de Freitas 2015).

În general, deși se pare că WordWall oferă multe avantaje față de abordările tradiționale atunci când vine vorba de predarea materialelor lingvistice, de la timpi mai rapidi de creare prin sisteme de feedback automate, până la opțiuni de partajare mai ușoare pe mai multe dispozitive, ceea ce face ca alfabetizarea digitală să fie o cerință în zilele noastre, dar și potențial făcând parte dintr-un digital mai holistic. procesele de transformare în școlile din întreaga lume.

Referințe:

Atkinson, R.; De Freitas, S.: 2015: ‘Digital Games Based Learning Strategies’ In Digital Games And Learning Routledge pp 48–63 Bruner, E.; Stapleton, P.; Moonen B.: 2016: ‘Collaborative Language Learning With Online Tools’ In New Perspectives On Computer Supported Collaborative Learning Springer pp 69–82 Galloway, A.; Schutte C.:; Guillory L.: 2018: ‘Evaluating Interactivity For Vocabulary Practice Exercises’ In Interactive Technology And Smart Education Taylor&Francis pp 82–95 Nguyen T.; Tran V.: 2020: ‘Privacy Concerns Of Cloud Computing Services For Education Purposes’ In Advances In Privacy Protection Studies IGI Global pp 37–50 Reich J ; Smith K :2017 : ‘Practical Applications Of Educational Technology’ Sage Publications Incorporated p 34 Zou H.; Chen Y.; Liu X.; Wu J.2019 ‘Cloud Computing Security Challenges And Solutions’ IEEE Access 7 12 6451 -6471

 

Generat cu modelul text-davinci-003 (temperature 0.7, max length 4000, top P 1, freq. penalty 1, pres. penalty 1) – a doua încercare:

Introducere:

WordWall este o platformă concepută pentru a ajuta studenții, profesorii și profesioniștii să își exerseze abilitățile lingvistice. Permite utilizatorilor să creeze activități interactive cu cuvinte, fraze, imagini și sunet care pot fi folosite în clasă sau pentru auto-studiu. WordWall ajută cursanții de toate vârstele să devină mai pricepuți în limba aleasă, oferind o modalitate captivantă și eficientă de a studia noul vocabular.

Background:

Nevoia de modalități eficiente de învățare a limbilor străine a crescut semnificativ în ultimii ani, datorită numărului tot mai mare de persoane care călătoresc în străinătate în scopuri de afaceri și de agrement, precum și diversității culturale crescute în interiorul țărilor. Există multe metode existente disponibile pentru predarea limbilor străine, cum ar fi manuale, cursuri online și profesori particulari; cu toate acestea, acestea pot fi adesea costisitoare sau consumatoare de timp. WordWall oferă o alternativă la costuri reduse cu activități captivante care îi ajută pe cursanți să se îmbunătățească rapid, fără a fi nevoiți să aloce sume mari de bani sau timp.

Metodologie:

WordWall funcționează oferind utilizatorilor o gamă largă de instrumente care le permit să creeze lecții interactive adaptate în mod special pentru obiectivele lor lingvistice. Aceste instrumente includ carduri, chestionare, jocuri și clipuri audio care pot fi personalizate în funcție de nevoile individuale. Platforma oferă, de asemenea, o mare varietate de conținut gata făcut, furnizat de experți din diferite domenii, astfel încât utilizatorii să nu înceapă de la zero de fiecare dată când doresc să învețe ceva nou despre un subiect lingvistic. Acest conținut include subiecte precum reguli gramaticale, idiomuri, verbe phrasal etc., ceea ce îl face potrivit atât pentru cursanții de nivel începător, până la niveluri avansate. Interfața cu utilizatorul este simplă, dar intuitivă, permițând chiar și începătorilor să înceapă instantaneu, fără cunoștințe tehnice.

Rezultate:

Wordwall sa dovedit a fi de succes în a-și ajuta utilizatorii să-și îmbunătățească rapid competențele, oferind în același timp o experiență extrem de plăcută, datorită designului ușor de utilizat, combinat cu conținut multimedia bogat. În plus, studiile efectuate arată o creștere a angajamentului studenților atunci când se utilizează wordwall în comparație cu formele tradiționale care studiază limbi străine, astfel de manuale. În cele din urmă, această platformă oferă acces la materiale educaționale aproape oricui, indiferent de mediul economic, deoarece taxele de abonament sunt relativ mici în comparație cu alte metode menționate mai devreme.

Concluzie:

Pe baza cercetărilor noastre, credem că WordWall este un instrument extrem de util nu numai pentru începători, ci și pentru cursanții de nivel mediu care caută să își rafineze aspecte specifice în limba țintă. Cu resurse de colectare cuprinzătoare susținute de sfaturi ale experților și caracteristici de utilizare ușoară, nu există nicio îndoială de ce această platformă devine o alegere populară printre educatorii din întreaga lume.

 

Generat cu modelul text-davinci-003 (temperature 0.7, max length 4000, top P 1, freq. penalty 1, pres. penalty 1) – a treia încercare:

Wordwall este o platformă digitală concepută pentru a ajuta studenții, profesorii și instituțiile să creeze experiențe de învățare captivante cu medii interactive. Platforma permite utilizatorilor să creeze rapid pereți de cuvinte personalizate care pot fi folosite pentru instruire, revizuire sau evaluare. Wordwall oferă o gamă de caracteristici care fac procesul de construire a unui perete de cuvinte eficient ușor și eficient.

Pereții de cuvinte sunt reprezentări vizuale ale cuvintelor și expresiilor legate de anumite subiecte sau teme. Ele sunt utilizate în mod obișnuit în sălile de clasă ca instrumente pentru dezvoltarea vocabularului, păstrarea cunoștințelor și înțelegerea conținutului. Cu toate acestea, pereții de cuvinte tradiționali pe hârtie necesită adesea timpi lungi de configurare, lipsesc opțiuni de personalizare și este posibil să nu ajungă la toți studenții în mod egal din cauza disponibilității limitate a resurselor fizice.

Platforma Wordwall rezolvă aceste probleme oferind o suită de instrumente pentru crearea de pereți de cuvinte digitale dinamice folosind imagini, videoclipuri, fișiere audio sau intrări de text din mai multe surse, inclusiv manuale și baze de date online, cum ar fi Google Images și videoclipuri YouTube. Utilizatorii își pot personaliza cu ușurință aspectul peretelui de cuvinte selectând dimensiunea dorită a fontului, schema de culori, imaginea de fundal etc., în timp ce setările avansate, cum ar fi listele de redare, permit utilizatorilor să grupeze cuvinte înrudite împreună pentru a evidenția relațiile dintre categoriile tematice. În plus, Wordwall permite utilizatorilor să atribuie activități asociate cu fiecare intrare, astfel încât să poată evalua performanța elevilor la articole individuale sau colecții întregi simultan.

În plus, Wordwall oferă măsuri de control al accesului care permit administratorilor (de exemplu, profesorilor) să gestioneze conturile de utilizator în funcție de nevoile lor, asigurând totodată confidențialitatea datelor prin protocoale de autentificare securizate. Acest lucru face posibil ca instituțiile precum școlile sau universitățile să utilizeze platforma fără a-și face griji cu privire la potențialele riscuri de securitate. În cele din urmă, datorită tehnologiei sale bazate pe cloud, WordWall permite colaborarea pe diferite platforme, ceea ce face mai ușor ca echipele situate în diferite locații geografice să lucreze împreună simultan, indiferent de tipul de dispozitiv utilizat (computer desktop, laptop, tabletă etc.).

În concluzie, WordWall este o aplicație web inovatoare concepută pentru a oferi profesioniștilor educaționali o soluție intuitivă pentru crearea de materiale de învățare multimedia interactive rapid și eficient în siguranță. Principalele sale avantaje includ: opțiuni de personalizare ușoară liste de redare sarcini de activitate funcții de control al accesului capabilități de colaborare selecție largă sursă de materiale care permit utilizatorilor să construiască conținut personalizat atrăgător din punct de vedere vizual îmbunătățește implicarea studenților dobândirea de abilități înțelegerea temelor acoperite curriculum-ul de curs.

 

Generat cu modelul text-curie-001 (temperature 0.7, max length 2000, top P 1, freq. penalty 1, pres. penalty 2) – două încercări – rezultate irelevante

 

Generat cu modelul text-babbage-001 (temperature 0.7, max length 2000, top P 1, freq. penalty 1, pres. penalty 1):

Wordwall este o platformă care permite utilizatorilor să creeze și să partajeze pereți de cuvinte. Wordwall creează un perete de text pe care utilizatorii să-l citească, să comenteze sau să le partajeze. Platforma permite, de asemenea, utilizatorilor să adauge conținut multimedia, cum ar fi videoclipuri, fotografii și grafice.

Ideea din spatele Wordwall a fost de a face mai ușor pentru oameni să comunice între ei. Platforma ajută utilizatorii să construiască ziduri de text care pot fi partajate cu alții online. În plus, platforma oferă utilizatorilor o modalitate de a adăuga conținut multimedia și de a face mesajul lor mai memorabil.

Wordwall a fost folosit deopotrivă de companii și persoane fizice de la lansarea sa în 2007. În 2013, compania a anunțat că a strâns 7 milioane de dolari în finanțare din seria C de la Andreessen Horowitz și fondatorul Overstock, John Paulson. În 2016, Wordwall a fost achiziționat de Resolute Ventures pentru o sumă de bani nedezvăluită.

 

* * *

Acest text este o parte din rezultatele generate în cadrul „Experimentului Ariadna: Artificial intelligence advancement to nurture social sciences areas” – prima etapă, decembrie 2022 – care urmărește să evalueze și să consemneze evoluția conținutului științific de tip text generat de inteligență artificială.

Conținutul este elaborat de autor cu contribuția OpenAI (modelul GPT-3 de generare de limbaj pe scară largă) și a AI21Studio. Pentru elaborarea conținutului, autorul a revăzut, editat și revizuit minimal textul generat de AI și își asumă responsabilitatea finală pentru conținutul acestui articol.

 

202212RO18

Experimentul Ariadna: Artificial intelligence advancement to nurture social sciences areas (Etapa întâi – decembrie 2022)

 

Loading