Video interactiv: TED-Ed în predare și învățare (Experimentul Ariadna)

În ciuda noutății sale relative în comparație cu alte metode de furnizare a instrucțiunilor disponibile astăzi, credem că utilizarea videoclipurilor interactive prin platforme precum TED-Ed reprezintă o oportunitate excelentă atât pentru profesori, cât și pentru cursanți – una care poate revitaliza strategiile învechite, oferind în același timp semnificative. rezultate daca sunt facute corect! Prin urmare, este foarte recomandat ca educatorii să se gândească serios la includerea lor în programele lor, acolo unde este cazul, astfel încât să culeagă toate beneficiile asociate cu acest lucru – permițând elevilor să câștige valoare maximă din timpul petrecut studiind, obținând și cea mai plăcută experiență pe parcurs!

Așa se poate rezuma această temă. Destul de uimitor, dar nu complet neașteptat. Dar dacă v-am spune că acest prim paragraf nu este „conținut autentic”? A fost generat (în mare parte) de inteligență artificială. Ar face asta o diferență în modul în care utilizați aceste informații?

Potențialul inteligenței artificiale în educație este nelimitat. La fel este și imaginația ființelor umane atunci când explorează modalitățile de ameliorare a educației și a pedagogiei. În cele ce urmează, vă prezentăm „perspectiva AI” – conținut generat de inteligența artificială, în diferite instanțe și folosind modele diferite, uneori cu parametri diferiți, în 2022 (și promitem să repetăm experimentul la sfârșitul lui 2023) – pe o temă importantă în domeniul tehnologiilor digitale în educație:

Video interactiv: TED-Ed în predare și învățare

Generated with text-davinci-003 model (temperature 0.7, max length 4000, top P 1, freq. penalty 1, pres. penalty 1) – first attempt:

Videoclipurile interactive au devenit din ce în ce mai populare pentru predare și învățare, în special odată cu apariția platformelor inovatoare precum TED-Ed. Acest articol va explora modul în care videoclipurile interactive sunt utilizate în mediile educaționale și unele dintre beneficiile potențiale asociate cu utilizarea lor.

În primul rând, este important să înțelegeți ce este de fapt un videoclip interactiv. Videoclipurile interactive sunt conținut media digital care permite utilizatorilor să interacționeze cu videoclipul însuși făcând clic pe hotspot-uri sau răspunzând la întrebările prezentate pe parcursul clipului. Aceste interacțiuni pot varia de la răspunsul la întrebări cu mai multe variante încorporate într-o scenă, participarea la simulări sau jocuri sau implicarea cu elemente multimedia suplimentare, cum ar fi casete de text sau sondaje. Permițând spectatorilor să se implice activ cu conținutul în acest fel, videoclipurile interactive aduc mai multă profunzime și înțelegere decât experiențele tradiționale de vizionare pasivă.

Platforma TED-Ed a îmbrățișat acest tip de tehnologie prin crearea de scurte „lecții” animate care includ elemente interactive care ajută la consolidarea conceptelor cheie predate. Lecțiile oferă, de asemenea, oportunități pentru cursanți de a exersa abilitățile de reamintire și înțelegere prin chestionare la sfârșitul fiecărui modul, precum și recomandări pentru materiale de lectură suplimentare, dacă doresc să exploreze subiectele în continuare. În multe privințe, aceste instrumente acționează similar cu manualele – oferind o imagine de ansamblu cuprinzătoare a materialului subiectului, în timp ce abordează concepțiile greșite sau neînțelegerile comune înainte de a trece la subiecte noi – dar folosirea graficelor animate în loc de cuvinte ajută la menținerea elevilor implicați pe parcursul fiecărei lecții, fără a fi copleșiți de supraîncărcările de informații scrise. (ceea ce poate fi util mai ales atunci când abordați subiecte complexe).

În plus, utilizarea videoclipurilor interactive poate ajuta, de asemenea, la promovarea unui comportament pozitiv al elevilor în timpul orei; Cercetările arată că, atunci când studenților li se acordă controlul asupra mediului lor de învățare, ei manifestă adesea un nivel crescut de motivație din cauza sentimentului de împuternicire în propria lor călătorie educațională – ceva ce nu este posibil atunci când urmăresc pasiv prelegeri online! În plus, profesorii care folosesc acest tip de tehnologie raportează o implicare mai bună în clasă în general; întrucât studenții știu deja ce activități vor avea loc în fiecare sesiune, există mai puțină confuzie cu privire la obiective și așteptări, ceea ce înseamnă că toată lumea trece imediat în modul de lucru productiv mai rapid și mai eficient, ceea ce duce la rezultate îmbunătățite ale studenților în comparație cu metodele tradiționale (de exemplu, cursuri bazate pe cursuri).

În concluzie: în ciuda noutății sale relative în comparație cu alte metode de furnizare a instrucțiunilor disponibile astăzi, credem că utilizarea videoclipurilor interactive prin platforme precum TED-Ed reprezintă o oportunitate excelentă atât pentru profesori, cât și pentru cursanți – una care poate revitaliza strategiile învechite, oferind în același timp semnificative. rezultate daca sunt facute corect! Prin urmare, este foarte recomandat ca educatorii să se gândească serios la includerea lor în programele lor, acolo unde este cazul, astfel încât să culeagă toate beneficiile asociate cu acest lucru – permițând elevilor să câștige valoare maximă din timpul petrecut studiind, obținând și cea mai plăcută experiență pe parcurs!

 

Generated with text-davinci-003 model (temperature 0.7, max length 4000, top P 1, freq. penalty 1, pres. penalty 1) – second attempt:

Introducere

Tehnologia video interactivă a câștigat recent o tracțiune considerabilă în lumea academică și educațională. Videoclipurile interactive, cum ar fi cele găsite pe TED-Ed, sunt instrumente puternice pentru predare și învățare care pot implica elevii mai profund decât metodele tradiționale de instruire. Această lucrare își propune să exploreze beneficiile tehnologiei video interactive pentru predare și învățare, cu un accent deosebit pe TED-Ed.

Background

Tehnologia video interactivă este un concept relativ nou – a devenit disponibilă pe scară largă abia în ultimul deceniu. Cu toate acestea, în ultimii ani, popularitatea sa a crescut vertiginos datorită potențialului său ca instrument eficient pentru predare și învățare. Videoclipurile interactive permit spectatorilor să participe activ la experiența lor de vizionare, oferind întrebări sau activități încorporate care le cer să se gândească critic la ceea ce vizionează (1). Aceste tipuri de videoclipuri au fost acceptate de educatori deoarece încurajează înțelegerea profundă, mai degrabă decât absorbția pasivă a informațiilor (2).

TED-Ed: Privire de ansamblu

TED-Ed este o platformă online dedicată creării de videoclipuri interactive captivante concepute special pentru a fi utilizate în sălile de clasă din întreaga lume (3). Platforma a fost creată de TED – o organizație non-profit dedicată inspirării schimbării prin schimbul de idei de la unii dintre cei mai inovatori gânditori din diverse discipline – în parteneriat cu PBS Learning Media (4). Pe TED-Ed, utilizatorii pot accesa mii de lecții gata făcute, adaptate pentru diferite niveluri de vârstă, care acoperă subiecte de la istoria artei la biologie (5). Toate lecțiile au întrebări de discuție însoțitoare care ajută la stimularea angajamentului mai profund între profesori și elevi în timpul orelor de curs (6). În plus, utilizatorii își pot crea propriile planuri de lecție personalizate folosind conținutul existent sau își pot încărca propriile materiale pe platformă.

Beneficiile tehnologiei video interactive pentru predare și învățare

Un beneficiu cheie al tehnologiei video interactive este că încurajează participarea activă în rândul cursanților, permițând în același timp profesorilor un control mai mare asupra modului în care este livrat conținutul în timpul cursurilor sau cursurilor (7). Elevii sunt capabili să devină mai implicați cu materialul atunci când este necesar, nu numai să îl privească, ci și să interacționeze cu acesta prin întrebări sau activități încorporate legate direct de ceea ce vizionează în orice moment(8). În plus, acest tip de activitate încurajează abilitățile de gândire critică, cum ar fi rezolvarea de probleme, sinteza și analiza în rândul cursanților; făcându-i astfel mai bine pregătiți pentru cursurile la nivel de colegiu mai târziu (9). În plus, videoclipurile interactive oferă indicii vizuale care pot ajuta la înțelegere; ajutând cursanții cu dificultăți să țină pasul fără să se simtă copleșiți din cauza prezentării cantităților mari de material text în același timp.(10 ) Pe lângă contribuția ratelor de reținere, valorificarea tehnologiilor video interactive precum cele găsite pe Ted Ed le permite instructorilor să evalueze cu ușurință progresul elevilor de-a lungul sesiunilor, atât cantitativ, prin sisteme de punctare automate, împreună cu feedback-ul calitativ furnizat manual. Acest lucru le permite instructorilor să identifice rapid zonele în care ar putea fi necesare explicații suplimentare – permițându-le să adapteze fiecare sesiune în consecință.(11)

Concluzie

În concluzie, utilizarea aplicațiilor precum cele găsite pe Ted Ed oferă avantaje extraordinare atunci când sunt utilizate corect în setările de clasă. Nu numai că facilitează supravegherea instructorului, dar încurajează și abilitățile cognitive de ordin superior în rândul studenților, menținându-i în același timp implicați pe parcursul întregii sesiuni. Astfel, în general, făcând aceste tipuri de medii audio-vizuale candidații ideali atunci când caută, folosește progresele tehnologice, îmbunătățește standardele de calitate a educației, mediul digital în continuă schimbare de astăzi.

 

Generated with text-davinci-003 model (temperature 0.7, max length 4000, top P 1, freq. penalty 1, pres. penalty 1) – third attempt:

Videoclipurile interactive, cum ar fi TED-Ed, au câștigat popularitate în ultimii ani ca instrument de predare și învățare. Platformele video interactive permit utilizatorilor să-și creeze propriul conținut interactiv, care poate fi partajat și accesat de oriunde. Aceste tipuri de videoclipuri devin din ce în ce mai populare datorită capacității atât profesorilor, cât și studenților de a interacționa direct cu conținutul, permițând o experiență captivantă, captivantă și informativă.

Utilizarea videoclipurilor interactive în scopuri didactice a crescut dramatic în ultimii ani datorită eficienței sale în facilitarea conversațiilor semnificative între educatori și cursanți. De exemplu, TED-Ed oferă o platformă special adaptată pentru educație, permițând profesorilor să creeze lecții personalizate prin biblioteca lor de animații educaționale, chestionare, activități, sugestii pentru discuții etc. Acest tip de personalizare le permite profesorilor să adapteze lecțiile în funcție de nevoile elevilor, în timp ce făcându-le mai captivante în același timp. Mai mult, le permite studenților o mai mare autonomie față de ceea ce învață, deoarece se pot implica în mod activ cu subiecte în propriile lor condiții, în loc să fie predați pasiv doar de instructori sau de manuale.

În plus, platformele video interactive precum TED-Ed folosesc elemente de gamification, cum ar fi clasamentele sau sistemele de recompense, care servesc ca mecanisme de consolidare pozitivă care ajută la motivarea cursanților, crescând în același timp nivelul de implicare în sălile de clasă sau în setările online. Gamification facilitează, de asemenea, competiția între studenți, ceea ce ajută la încurajarea colaborării între colegi pentru a găsi soluții împreună, în loc să concureze individual unul împotriva celuilalt; această strategie de evaluare formativă asigură o înțelegere mai profundă a conceptelor în rândul cohortelor, distrându-se simultan jucând jocuri legate de materialul cursului! În plus, oferă o motivație bazată pe stimulente, mai degrabă decât o instruire bazată pe frică, adesea văzută în cadrul formelor tradiționale de educație, unde notele servesc doar mijloace punitive, mai degrabă decât cele constructive.

În concluzie, platformele video interactive precum TED-Ed oferă un potențial imens atunci când sunt utilizate în mod corespunzător, fie că se află în clasă, cursuri online sau pur și simplu studiu independent. Caracteristicile sale puternice oferă oportunități unice atât pentru educatori, cât și pentru cursanți deopotrivă – producând o implicare mai mare pe parcursul întregului proces de învățare, ceea ce duce în cele din urmă la o rată mai mare de succes în rândul celor care îl folosesc.

 

Generated with text-curie-001 model (temperature 0.7, max length 2000, top P 1, freq. penalty 1, pres. penalty 2):

Videoclipurile interactive sunt o modalitate excelentă de a preda și de a învăța. Ele permit elevilor să exploreze subiecte în profunzime, să se implice cu materialul în propriile lor condiții și să pună întrebări care îi ajută să înțeleagă mai bine materialul. TED-Ed este o resursă excelentă pentru videoclipuri interactive. Are o mare varietate de subiecte care pot fi folosite în sălile de clasă și oferă profesorilor planuri și resurse pentru a putea crea lecții captivante pentru elevii lor.

Unul dintre avantajele utilizării TED-Ed pentru predare este că le permite studenților să exploreze subiecte în propriile lor condiții. În loc să asculte o prelegere sau să vizioneze un videoclip pasiv, studenții pot folosi instrumentele TED-Ed pentru a explora subiectul mai profund și a profita mai mult de experiență. Această flexibilitate face din TED-Ed un instrument ideal pentru explorarea conceptelor dificile sau complexe. În plus, caracteristicile rich media ale TED-Ed oferă oportunități de integrare multimedia în lecțiile de clasă. Acest lucru oferă studenților o modalitate suplimentară de a se angaja cu conținutul și de a face conexiuni între diferite concepte.

TED-Ed oferă, de asemenea, profesorilor resurse valoroase, cum ar fi planuri de lecție și chestionare concepute special pentru utilizarea în clasă. Aceste instrumente îi ajută pe profesori să se asigure că elevii lor învață din material într-un mod eficient. În plus, TED-Ed oferă educatorilor acces la conținut premium care poate fi utilizat împreună cu materiale didactice tradiționale, cum ar fi manuale sau site-uri web cu cursuri. Aceasta înseamnă că profesorii au o mulțime de opțiuni când vine vorba de modul în care prezintă informațiile în clasă, ceea ce îi ajută să adapteze lecțiile specifice nevoilor fiecărui elev.

 

Generated with text-babbage-001 model (temperature 0.7, max length 2000, top P 1, freq. penalty 1, pres. penalty 1) – first attempt (irrelevant to the topic):

Videoclipurile interactive sunt o modalitate excelentă de a preda și de a învăța. Ele permit elevilor să exploreze subiecte în profunzime, să se implice cu materialul în propriile lor condiții și să pună întrebări care îi ajută să înțeleagă mai bine materialul. TED-Ed este o resursă excelentă pentru videoclipuri interactive. Are o mare varietate de subiecte care pot fi folosite în sălile de clasă și oferă profesorilor planuri și resurse pentru a putea crea lecții captivante pentru elevii lor.

Unul dintre avantajele utilizării TED-Ed pentru predare este că le permite studenților să exploreze subiecte în propriile lor condiții. În loc să asculte o prelegere sau să vizioneze un videoclip pasiv, studenții pot folosi instrumentele TED-Ed pentru a explora subiectul mai profund și a profita mai mult de experiență. Această flexibilitate face din TED-Ed un instrument ideal pentru explorarea conceptelor dificile sau complexe. În plus, caracteristicile rich media ale TED-Ed oferă oportunități de integrare multimedia în lecțiile de clasă. Acest lucru oferă studenților o modalitate suplimentară de a se angaja cu conținutul și de a face conexiuni între diferite concepte.

TED-Ed oferă, de asemenea, profesorilor resurse valoroase, cum ar fi planuri de lecție și chestionare concepute special pentru utilizarea în clasă. Aceste instrumente îi ajută pe profesori să se asigure că elevii lor învață din material într-un mod eficient. În plus, TED-Ed oferă educatorilor acces la conținut premium care poate fi utilizat împreună cu materiale didactice tradiționale, cum ar fi manuale sau site-uri web cu cursuri. Aceasta înseamnă că profesorii au o mulțime de opțiuni când vine vorba de modul în care prezintă informațiile în clasă, ceea ce îi ajută să adapteze lecțiile specifice nevoilor fiecărui elev.

 

Generated with text-babbage-001 model (temperature 0.7, max length 2000, top P 1, freq. penalty 1, pres. penalty 1) – second attempt:

Videoclipurile interactive (IV) devin o modalitate populară de a preda și de a învăța. Videoclipurile interactive pot fi folosite atât pentru predarea tradițională la clasă, cât și pentru învățarea online. În general, videoclipurile interactive sunt concepute pentru a oferi studenților o experiență mai captivantă care promovează gândirea critică și abilitățile de rezolvare a problemelor.

Unul dintre avantajele utilizării videoclipurilor interactive ca instrument de predare este că pot ajuta elevii să dezvolte noi abilități și cunoștințe mai rapid decât metodele educaționale tradiționale. În plus, videoclipurile interactive pot fi folosite pentru educația interactivă în grup, permițând elevilor să-și împărtășească ideile și experiențele împreună.

În general, este clar că videoclipurile interactive au multe utilizări potențiale în sala de clasă și spațiul online. Pe măsură ce educatorii încep să experimenteze acest tip de metodologie de predare, ar trebui să țină cont de câțiva factori importanți pentru a se asigura că experiența elevului lor este pozitivă.

 

* * *

Acest text este o parte din rezultatele generate în cadrul „Experimentului Ariadna: Artificial intelligence advancement to nurture social sciences areas” – prima etapă, decembrie 2022 – care urmărește să evalueze și să consemneze evoluția conținutului științific de tip text generat de inteligență artificială.

Conținutul este elaborat de autor cu contribuția OpenAI (modelul GPT-3 de generare de limbaj pe scară largă) și a AI21Studio. Pentru elaborarea conținutului, autorul a revăzut, editat și revizuit minimal textul generat de AI și își asumă responsabilitatea finală pentru conținutul acestui articol.

 

202212RO21

Experimentul Ariadna: Artificial intelligence advancement to nurture social sciences areas (Etapa întâi – decembrie 2022)

 

Loading