cursuri online
Programul de formare în pedagogie digitală EDIS PED, gratuit pentru cadre didactice din preuniversitar
În anul școlar 2024-2025, Universitatea din București desfășoară proiectul de pedagogie digitală „EDIS – PED: Ecosistem digital pentru învățare sustenabilă cu resurse și practici educaționale deschise”, în parteneriat cu CCD București, CCD Dâmbovița, CCD Prahova și Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța. În cadrul proiectului EDIS PED: Vor fi formate 3100 de cadre didactice…
Profesorii se întâlnesc online, pe platforma iTeach
Platforma iTeach este o construcție temeinică de sprijin pentru cariera didactică, o alegere bună pentru 30.000 de profesori – un număr în creștere accelerată. Este coloana vertebrală a unui complex ecosistem educațional digital în sprijinul cadrelor didactice, dezvoltat de fundația Institutul pentru Educație și Social IT în parteneriat cu alte instituții. Este un model pentru…
Cursuri de dezvoltare a competențelor digitale cu prima de carieră didactică pentru profesori
Primele de carieră didactică sunt o oportunitate pentru profesori să-și actualizeze informațiile privind integrarea noilor tehnologii în educație și să-și dezvolte abilități de utilizare a resurselor și instrumentelor digitale, conform Cadrului european de competențe digitale ale cadrelor didactice – DigCompEdu. De prima de carieră didactică beneficiază următoarele categorii de personal: cadrele didactice și didactice auxiliare…
Inteligența artificială poate crea filme scurte, narate și cu fundal muzical
Din ce în ce mai multe instrumente de inteligență artificială (IA) pot genera un video dintr-un text mai scurt sau mai lung. Programe online precum Pictory și QuickVid transformă conținutului scris în lecții video dinamice și atractive din punct de vedere vizual. Nu mai e mult până când vom vedea cursuri video generate de IA. Inteligența…
Cursuri online gratuite pentru cadre didactice: platforma iTeach
Cursurile online iTeach constituie o oportunitate de formare pentru cadrele didactice înscrise pe platforma de dezvoltare profesională continuă iteach.ro (sau suntprofesor.ro). Participarea la cursuri este voluntară, iar rezultatul aşteptat vizează în primul rând dezvoltarea competenţelor şi viziunii moderne ale cadrelor didactice, necesare pentru a face faţă cu succes provocărilor actuale ale profesiei de educator. Toate cursurile online de…
Cursul online pentru profesori: Proiectarea și desfășurarea activităților de învățare cu suport digital
Cursul online pentru cadre didactice „Proiectarea și desfășurarea activităților de învățare cu suport digital” este deschis pentru înscrieri. Cursul nu este acreditat. Se desfășoară sub egida Universității din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, fiind disponibil pe platforma iTeach.ro, dedicată profesorilor din învățământul preuniversitar. De la data lansării cursului, iunie 2018, s-au înscris peste 3.500…
Cursuri online (Experimentul Ariadna)
Cursurile online devin din ce în ce mai populare datorită confortului și rentabilității lor. Aceste cursuri oferă studenților posibilitatea de a accesa materiale educaționale din orice locație, în orice moment al zilei. În plus, cursurile online pot oferi o gamă largă de subiecte care ar putea să nu fie disponibile în sălile de clasă tradiționale.…
Departamentul pentru Formarea Profesorilor a UB oferă cursuri online gratuite pentru profesori
Universitatea din București, prin Departamentul pentru Formarea Profesorilor din cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației oferă gratuit cadrelor didactice din învățământul preuniversitar cursul online intitulat „Proiectarea și desfășurarea activităților de învățare cu suport digital”. Realizat după modelul platformelor MOOC (massive open online courses), cursul este dedicat dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice din învățământul…
Cercetare: „Un an de școală online. Elemente pentru inovarea educației”
Peste 10.000 de profesori din învățământul preuniversitar au participat la cercetarea evaluativă privind desfășurarea activităților cu elevii în perioada de suspendare a activității față-în-față, martie 2020 – februarie 2021. 70% dintre aceștia semnalează că profesorul lucrează mai mult decât de obicei, însă în aceeași măsură sunt de acord că abilitățile digitale dobândite în această perioadă…
Platforma iTeach, avangarda dezvoltării profesionale a cadrelor didactice
La adresa iTeach.ro este acum disponibilă o platformă online de comunicare şi colaborare pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, o reţea socio-profesională care integrează cele mai moderne instrumente web dedicate colaborării, schimbului de idei, formării continue şi informării. Platforma iTeach integrează metode şi instrumente avansate pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice: o comunitate profesională a…