competențe digitale

  • Profesorii se întâlnesc online, pe platforma iTeach

    Profesorii se întâlnesc online, pe platforma iTeach

    Platforma iTeach este o construcție temeinică de sprijin pentru cariera didactică, o alegere bună pentru 30.000 de profesori – un număr în creștere accelerată. Este coloana vertebrală a unui complex ecosistem educațional digital în sprijinul cadrelor didactice, dezvoltat de fundația Institutul pentru Educație și Social IT în parteneriat cu alte instituții. Este un model pentru…

  • Programe de dezvoltare a competențelor digitale pentru cadre didactice din învățământul superior

    Programe de dezvoltare a competențelor digitale pentru cadre didactice din învățământul superior

    Dezvoltarea accelerată a tehnologiilor digitale și potențialul lor în educație solicită cadrelor didactice și formatorilor competențe solide de proiectare, desfășurare și evaluare a situațiilor educative desfășurate cu ajutorul aplicațiilor online, instrumentelor digitale și resurselor educaționale deschise. Institutul pentru Educație, în colaborare cu Social IT, oferă programe de formare pentru dezvoltarea competențelor digitale ale cadrelor didactice…

  • Cursuri online gratuite pentru cadre didactice: platforma iTeach

    Cursuri online gratuite pentru cadre didactice: platforma iTeach

    Cursurile online iTeach constituie o oportunitate de formare pentru cadrele didactice înscrise pe platforma de dezvoltare profesională continuă iteach.ro (sau suntprofesor.ro). Participarea la cursuri este voluntară, iar rezultatul aşteptat vizează în primul rând dezvoltarea competenţelor şi viziunii moderne ale cadrelor didactice, necesare pentru a face faţă cu succes provocărilor actuale ale profesiei de educator. Toate cursurile online de…

  • Cursul online pentru profesori: Proiectarea și desfășurarea activităților de învățare cu suport digital

    Cursul online pentru profesori: Proiectarea și desfășurarea activităților de învățare cu suport digital

    Cursul online pentru cadre didactice „Proiectarea și desfășurarea activităților de învățare cu suport digital” este deschis pentru înscrieri. Cursul nu este acreditat. Se desfășoară sub egida Universității din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, fiind disponibil pe platforma iTeach.ro, dedicată profesorilor din învățământul preuniversitar. De la data lansării cursului, iunie 2018, s-au înscris peste 3.500…

  • Digitalizarea conținutului educațional (Experimentul Ariadna)

    Digitalizarea conținutului educațional este un concept modern care a revoluționat modul în care profesorii partajează și gestionează informațiile. Prin crearea versiunilor digitale ale materialelor didactice tradiționale, educatorii sunt acum capabili să-și prezinte lecțiile în mod mai eficient studenților într-o manieră captivantă și interactivă. Acest articol va aduce în discuție diferitele beneficii asociate digitalizării materialelor didactice…

  • Competențe digitale pentru cadre didactice (Experimentul Ariadna)

    În era digitală, se așteaptă din ce în ce mai mult ca profesorii să posede competențe digitale pentru a sprijini eficient învățarea elevilor. Competența digitală se referă la capacitatea indivizilor de a utiliza și gestiona tehnologiile digitale pentru sarcini de zi cu zi, cum ar fi comunicarea, gestionarea informațiilor, rezolvarea problemelor și colaborarea. În această…

  • Departamentul pentru Formarea Profesorilor a UB oferă cursuri online gratuite pentru profesori

    Departamentul pentru Formarea Profesorilor a UB oferă cursuri online gratuite pentru profesori

    Universitatea din București, prin Departamentul pentru Formarea Profesorilor din cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației oferă gratuit cadrelor didactice din învățământul preuniversitar cursul online intitulat „Proiectarea și desfășurarea activităților de învățare cu suport digital”. Realizat după modelul platformelor MOOC (massive open online courses), cursul este dedicat dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice din învățământul…

  • Competențele digitale ale cadrelor didactice din învățământul preuniversitar – DigCompEdu

    În această pagină este reprodusă lista descriptorilor pe niveluri de competențe digitale pentru profesorii din învățământul preuniversitar, prevăzute în DigCompEdu – Cadrul european pentru competențele digitale ale cadrelor didactice –  (https://publications.jrc.ec.europa.eu/repository/handle/JRC107466), integrate în legislația românească prin Ordinul ministrului educației 4150/ 29 iunie 2022 pentru aprobarea cadrului de competențe digitale al profesionistului din educație. Cele șase…

  • Competențele digitale ale cadrelor didactice din învățământul superior

    În această pagină este reprodusă lista descriptorilor pe niveluri de competențe digitale pentru profesorii din învățământul superior, prevăzute în DigCompEdu – Cadrul european pentru competențele digitale ale cadrelor didactice –  (https://publications.jrc.ec.europa.eu/repository/handle/JRC107466), integrate în legislația românească prin Ordinul ministrului educației 4150/ 29 iunie 2022 pentru aprobarea cadrului de competențe digitale al profesionistului din educație. Cele șase…

  • O viziune pentru educație: platforma Caperton-Papert

    O viziune pentru educație: platforma Caperton-Papert

    Autori: Seymour Papert și Gaston Caperton Traducere în limba română de Olimpius Istrate   I. Nevoia   Abordarea secolului XXI afirmă că „societatea informațională” cere și face posibile noi forme de educație. Suntem total de acord. Dar nu suntem de acord că întârzierea în traducerea acestor declarații în realitate poate fi atribuită, așa cum se…